Tilbage i corona-realiteten

Lufthavnen i München kan være meget hyggelig. Men kl. 19 om aftenen, midt i en storm - og stående udenfor, er lufthavnen et mindre behageligt sted. Formålet med opholdet i køen var at få foretaget en corona-test. Hvis man ser bort fra advokat-typen, som ville springe køen over, men desværre havnede ved undertegnede, stod vi allesammen - med behørig afstand - og hyggesnakkede om løst og fast. Solidaritet midt i disse corona-tider!

I går besluttede forbundskansler Merkel og delstaternes ministerpræsidenter så at forlænge den såkaldte lock-down frem til 31. januar. Det bliver sikkert ikke den sidste forlængelse. For som den socialdemokratiske festabe Karl Lauterbach forleden meddelte, så går vi tre-fire hårde måneder i møde. Engang i april begynder den varme periode og den hjælper ifølge Lauterbach mod covid-19. Så er det jo interessant at læse, at den etiske kommission, der havde fastlagt vaccine-rækkefølgen(den kan læses her), foreslog, at alle 80-årige eller derover skulle have vaccinen. Pga. den manglende vaccine blev foreslaget så i den politiske realitet til, at alle over 81 år hører til den første gruppe af personer, der kan modtage vaccinen. Sjovt at se etikken ramme den politiske realitet.

Nu kan vi bare håbe, at der kommer flere producenter på banen. Og at der ikke kommer en nationalistisk konkurrence om vaccinen - for vi her i Europa kan kun overleve, hvis også vores naboer er blevet vaccineret.