Bare det snart bliver april.....

….og det blev det så!

Den oplyste læser vil sikkert undre sig over, hvorfor undertegnede ønsker sig måneden april. Eller rettere sagt: ønskede sig…..

Det har intet med covid-19 at gøre, selvom vi forhåbentlig til den tid har fået langt flere mennesker vaccineret, flere doser vaccine og ikke mindst varmere vejr. Altsammen kan bidrage til, at pandemien lige holdes uden for døren i en stund.

Nej, ordspillet gik på Friedrich Merz - udtales som März og det er måneden marts. Friedrich Merz stillede op som formand for det ærværdige parti CDU - De Konservatives tyske modpart. Han ville løfte arven efter Annegret Kramp-Karrenbauer, som overtog formandskabet efter Angela Merkel for nu snart to år siden. Hurtigt viste det sig, at hun ikke var Tysklands nye
Mutti. Og for lidt over et år siden valgte hun så at sige stop. Pga. Corona blev CDU dog nødt til at udsætte landsmødet, men i går startede det første virtuelle CDU-forbundsmøde så. Og her stillede Friedrich Merz op som formand. Merz, uddannet advokat og hovedrig, har selv fortalt, at han hører til borgerskabet - med en privat formue på omkring 200 millioner euro! Værre er dog, at han hører til CDUs konservative fløj, der ikke ligger alt for langt væk fra Alternative für Deutschland, AfD, der er Tysklands svar på Dansk Folkeparti.

Heldigvis - for Tyskland og måske også for CDU - stillede den mere pragmatiske, konservativ-liberale Armin Laschet, som i dag er ministerpræsident i Nordrhein-Westphalen, op. Han har allerede meldt ud, at han vil følge Merkels midtersøgende politik. Og som ny formand for CDU er han i hvert fald med i opløbet om at blive ny kanslerkandidat. Hun skal de næste måneder så blot vise, om han formår at stå distancen til Bayerns ministerpræsident Söder. Han har ført en hård kurs i corona-pandemien og hører i dag til de mest populære politikere i forbundsrepublikken.

Så de næste måneder bliver spændende at følge.

God weekend!